Nelson Mandela Day School Library      

 

 

I samarbejde med:

Rotary International, Soul Buddies, Institut for Uddannelse, Breadline Afrika, Læs Fond og Nelson Mandela Foundation prøver vi å gjøre det eneste riktig. Gi ALLE barn en sjanse til a lære å lese. 

 

90% av de Sydafrikanske skoler har ikke biblioteker, hjelp oss med å gjøre det om. Kjøp et Mandela-armbånd. Det gjør en stor forskjell..

 

Fokus på lesning i folkeskolen.

Det er viktig for barn å lære å lese. De vil ha fordel av dette, ved å bruke det videre i livet.• Hver gutt, som lærer å lese, blir gjennomsnitlig 2,5 år lenger på skolen og forbedrer den gjennomsnittlige husstandsinnkomst med nesten 450% per måned.• Hver jente som lærer å lese, lærer opp til 15 andre mennesker nye ting i livet, "utenfor skolen" og forbedrer den gjennomsnittlige familieinnkomst med 1500% pr. måned.

Gamle skipscontainere blir omgjort til biblioteker

 

Skipscontainerne er konvertert i spesielle workshops. Her er underpriviligerte mennesker tilbudt en jobb, og igjennom utdannelse, får de ferdigheter i sveisning og arbeide med stål. Med denne utdannelse og erfaring er det lettere for dem å finne en annen jobb slik at vi kan finne nye folk fra gaten og dermed gi flere en sjanse i livet. Containeren blir malt og utstyrt med strøm, og disse containerne er en solid løsning for å lage flotte biblioteker med en lang levetid. Dører og vinduer er utstyrt med isolering mot de varme somre og kalde vintre.

Show More

Bibliotekene er fylt opp med utstyr og bøker.

 

Det er gode, inspirerende og ambisiøse bøker å finne i disse bibliotekene, og de er primært beregnet til å utvide barnas fantasi og er selvfølgelig laget for å inspirere barna til ytterligere undersøkelse, oppdagelse, og ønske om videre utdannelse.

 

Rotary International spiller en stor rolle for kjøp av bøker til alle våre containere.

Bibliotekene blir etter skole også brukt til å gjøre lekser i.

 

Det er veldig viktig at alle biblioteker ser pene ut.

Hvert bibliotek er unikt og skal ha en unik utsmykning, slik at det er fint for alle å se på og for barna å bruke.

 

Utsmykningen av bibliotekene utføres alltid av frivillige,

hver gang en skole selv skal gi en ide til design av forsiden av deres nye bibliotek.

 

Biblioteket er nesten klart til å bli åpnet for alle de barn som skal bruke det i fremtiden.

 

Biblioteket er ferdig og blir satt på en lastebil, og kjørt ut til den skolen som det er blitt donert til.

Show More

Den første 12 meters containerbibliotek, som er sponset av en dansk person.

Denne personen valgte å betale for et helt klart og levert bibliotek til Oppermanskraal Primary School. Oppermanskraal Primary skole har sin beliggenhet i Bergville regionen Kwa-Zulu-Natal.

 

Dette biblioteket blir brukt av 680 barn hver dag, og blir også brukt av naboskolen, som er en av de 8 av 10 skoler som IKKE har et bibliotek.

 

Skolen bruker biblioteket til å utdanne barna samt også det omkringliggende samfunn og gymnasiet i samme distrikt. Ut over de 680 skolebarn som bruker biblioteket hver dag, nyter mange mennesker fra de omkringliggende byer også glede av dette biblioteket.

 

En stor hjertelig takk til René Sindlev, Patrizia Macini, Lucas og Oliver Sindlev.